Son Eklenenler

12 Şubat 2008

14 Şubat?

Sevgililer günü geliyormuş. Bas bas bağırıyor televizyonlar, gazeteler. Geçen gün bu konuyu bir arkadaşımla konuşuyordum. Dedi ki;
- Egemavisi, sevgililer günü geliyor, ne yapacağız?
- Geliyor da bana mı geliyor? Aaa.
- Nasıl yani?
- Sen sevmeye bak hayatı. O vakit her gün sevgililer günü!
Yani ne yapabilirim ki? Sevgililer günü kutlaması da ne oluyormuş canım? İnsan sevdi mi her gün sevgililer günü olur. Öyle şu gün sevgimizi kutlayalım diyeceksek, yıldönümleri var daha özel olarak.
Hem düzenin dayatmasıyla sevi mi kutlanırmış? Boş işler bunlar. Anneler günü, babalar günü de var benzer olarak. Kapitalizm her yerde a dostlar. Yapılacak onca iş arasında sürekli bir dayatma hayatımıza; o günü de kutla, bugünü sakın unutma.
Unutmayacağım günler sadece doğum günleri. Gerisini unutabilirim. Ajanda değil ki hafızam.

8 yorum:

Vladimir dedi ki...

10 sene önce hiç duymadığımız günler "özel birer gün" olarak karşımıza çıkıyor. O gün çiçek tüketimim yüzbinlerce misli artıyor. Bence çiçekçilerin komplosu bunlar. :)

Mendebur çiçekçiler.

Herkes o günlerde "ah ne kadar eğleniyoruz ya!! içelim açılalım, hayat bayram olsun" moduna giriyor. Sevmiyorum bu "eller havaya" takılımlarını.

egemavisi dedi ki...

Ah o çiçekçiler yok mu? Neler çıkıyor başlarının altından. :)

Eğer konu içmekse, bahaneden bol ne var? :) Hayat bayram konusuysa, anlık halüsilasyonlar bendeki. Zira bayramı görmüyorum pek.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

ben"sevgililer gununu kenara ittirmek isteyen, anneler ve babalar gununu gonul kirginligi olusturmamak sebebiyle devamli hatirlayan, ama dogum gununde bazen hic kimse tarafindan hatirlanmayan gunsuz insanlarin bir gunu" olsun istiyorum..
Nereye?Amerikaya mi basvurmam gerekiyor?

egemavisi dedi ki...

Öncelikler hoşgeldiniz.
Efendim sizin derdinize derman olabilecek aklıma gelen tek mevki iyi arkadaşlar, dostlar. Bundan gayrı ne olur bilmem ama Amerika'dan bir cacık olmayacayı kesin. :)

Goddess Artemis dedi ki...

14 Şubat Saçmalığına Suudi Yaklaşımı

egemavisi dedi ki...

Goddess Artemis,
Aynen katılıyorum. Saçmalığın daniskası.

MorKoyun dedi ki...

Teessuf ederim, dogumgunumun yurt ve dunya capinda sevgi seline karismis cicekli kalplerle kutlanmasini cani gonulden destekliyorum:) Her sene artarak cogalan tantanadan daha guzel ne olabilir?

egemavisi dedi ki...

Sevgili MorKoyun,
Başka birşey olamaz sanırım. Doğum günleri istisna. :) Nice yıllara. Seneye daha cafcaflı kutlamalar dilerim. :)

Yorum Gönder