Son Eklenenler

11 Şubat 2008

Gönder De Nereye?

Az önce cep telefonuma gelen bir mesajı paylaşmak istiyorum. Gecenin bu saatinde sinirim tepeme çıktı okuyunca.
Hey sen.Bu ülkenin yuzde 60 gbi koyun olma.Bilinci ol,geçmisini untma.Halifenin atalarini franszlara,inglzlere,amerikilalira sattgni untma.Ki senin atalarni ATATURK'un kurtardgnida untma.Bu ulke icn canlarni werenleri untma.Bu yuzdn blncli ol.Bgn araturkun yaptgi hersey tersne cewrlio.Merkez bnkasi istnbula tasnio,laiklik silinmeye calisilio.Sadakatli ol gecmsni untma we sehtle icn watanin icin bilincli ol.Bu msji btn listendkilere gondr.Biz TÜRK'uz...

Diyelim ki gönderdik. Ne olacak biri bana açıklasın bunu? Türklüğü savunan bir metin neden Türkçe karakter kullanılmadan yazılıyor bir defa. Tamam s,i,u anlarım da w ne onu anlayamadım.
Bu ülke 60'lardan beri kısım kısım satılıyor da bu mesajı iletenlerin kaçı anasına babasına ülkeyi bu hale gelene kadar neredeydiniz diye sormuş?
Bu mesajdaki fikirlerin bir kısmını sahiplenmiş ciddi oluşumlar varken neden efendim garip bir uslüpla cep telefonu operatörlerine pay sahibi yapıyoruz?
Ah Atam ah. Yaşasaydın da görseydin memleketin halini. Rezilliği, kepazeliği.
Efendiler! Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!

7 yorum:

ABİ dedi ki...

yüzde yüz katılırım..

7.oda dedi ki...

forward sms desene:)
hem sinirlere zarar hem cepe :(

egemavisi dedi ki...

Anlayamadım Abi, kusura kalma. SMS olayına mu yoksa benim düşüncelerime mi katılma eylemi?

Aynen öyle sevgili 7.Oda, bu forward işinin suyu çıktı iyice.

ABİ dedi ki...

senin düşüncelerine tabi ki..
sms'in nesine katılayım be abim..:))

egemavisi dedi ki...

SMS'in katılıcak bir tarafı yok tabi. Sabah sabah nasıl bir kafayla uyanmışsam anlayamamışım. :)

gülş dedi ki...

şahane apolitik bir kuşak olarak (ki ben de bizzat o kuşaktan oluyorum) bu tarz hareketlerle kendimizi çok "siyasi" hissediyoruz sanırım :D o mesajı gönderen arkadaş çok muhteşem bir siyasi hareketin parçası hissetmiştir kendisini muhtemelen.
mesele öyle bir boyut aldı ki, şimdiki liseliler deniz gezmişten konuşuyor evet ama, parkasının tüylü olmasından, saç kesiminden vs. bizzat şahit oldum da ordan biliyorum =)

egemavisi dedi ki...

Aslında kendimize, aynı kuşaktanız, apolitik, kaybedilmiş diyerek haksızlık ediyoruz Gülş. Tamam o apolitikleştirme sürecinin ilk kuşaklarıyız ama hedefin şimdiki lisedekiler olduğu malum. Sen de örnek vermişsin zaten.

Yorum Gönder