Son Eklenenler

29 Nisan 2008

Kiralık Okul Dönemi

Haberi okuyunca şok oldum. Yola devam eden yönetimimiz bu kez de okul açığını kapatmak için yani bir tasarı geliştirmiş. Seçimlerden önce; şu kadar derslik yaptık, eğitimde Cumhuriyet tarihinin en büyük atımlımlarından biri gerçekleştirdik demeleri bu tasarıyla bağlantılanırsa ortaya gerçekten ilginç bir tablo çıkıyor.
Haberi iki kaynaktan okudum. Diğerleri sanırım bu kaynaklardan almışlar. Bu iki kaynaktan birisi NTV'nin haberi, diğeri de CNN TÜRK'ün haberi. Şimdi tasarıya şöyle bir bakıp dikkatimi çeken yerlerini yazayım:
  • Hazineye ait araziler, Maliye Bakanlığı tarafından okul yapılması için gerçek ve tüzel kişilere bedelsiz devredilebilecek.
  • Kiralık okul yapımı damga vergisi ve Harçlar Kanunu’ndan da muaf tutulacak.
Yani hem arazisini verecek devlet, hem de o yapıyı kiralayacak. Burnuma garip kokular geliyor. Damga vergisi ve Harçlar Kanunu'ndan muafiyet de cabası.
Gecekonduları hazine arazisini işgal diye yıkacaksın, zavallı insanları kışta kıyamette sokağa atacaksın, sonra da vay efendim okul yetmiyor diye hazine arazisini devlet eliyle dağıtacaksın! Başka bir arzunuz?
Oldu olacak öğretmenleri de insan kaynakları şirketlerinden kiralayalım! Öğretmen açığı da var ya.
Hatta çoçukları da kiralayalım ailelerinden. Çocuğunu tarlada çalıştırmak yerine okula gönderene hazine arazilerinden tahsis edelim!

2 yorum:

gülş dedi ki...

daha neler göreceğiz bakalım.

egemavisi dedi ki...

"Güzel günler göreceğiz" büyük ustanın deyişiyle.

Yorum Gönder