Son Eklenenler

18 Haziran 2008

Boykot Hatırlatması

Aslında başka bir konuda yazmak için oturmuştum fakat gazeteleri okurken aklıma geldi. Tuzla Tersaneleri'ndeki grevden sonra bu yazı da işçi haklarıyla ilgili olacak dedim kendime.
Bu konudan bahsederken yaşadığım bir olayı da anlatmam gerekli.
Dün sabah saatlerinde annemin isteği üzerine markete gittim. Alacaklarımı aldım ve fiyatları şöyle bir kontrol etmeye başladım. Malum devir kötü, artık ne alacaksak önce bir fiyat karşılaştırması yapmak durumundayız. Neyse efendim, tam süt ürünlerinin bulunduğu reyondaydım ki, amacım yoğurt fiyatlarına da bakmaktı.
Reyonda genç bir hanım-genç dediğime bakarak beni fazla yaşlı sanmayın- gelene geçene şu üründe indirim var tarzında sözler söylüyor. Ben biraz reyona yaklaşınca bana da; "Yörsan yoğurtlarda %50 indirim var, ilgilenir misiniz?" dedi. Yörsan ürünlerini tüketmediğimi söyledim kendisine. Bunun üzerine neden böyle yaptığımı, ürünlerinin kaliteli olduğunu anlattı. Ben de kendisine basit bir soru sordum: "Çıkarılan işçiler işe alındı mı?"
Bu soru üzerine "Bilmiyorum." diyerek kafasını diğer tarafa çevirdi ve yanımdan ayrıldı.
Dikkat ettiğim üzere, Yörsan'da yaşanan bu işten çıkarma olayından sonra işçilerin direnişi duyurmasından beri markete her gittiğimde mutlaka bu işi-bahsedilen marka tanıtımı- yapan bir görevliye rastlıyorum. Sanırım Yörsan işletmesi görevlendiriyor bu çalışanları. Medyada da fazla yer bulamamasından ötürü, habersiz halkı kullanarak pazarını korumaya çalışıyor. Ama halk habersiz değil, olmamalı da.
Buradan sesleniyorum:
EGEMAVİSİ, YÖRSAN İŞÇİLERİNİN YANINDADIR, YÖRSAN İŞVERENİNİ PROTESTO VE ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETMEKTEDİR.

8 yorum:

ABİ dedi ki...

bizde yanındayız.. (yörsanın diil tabi..) :)

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

harikasin yahu, ellerine saglik! biz gitmiştik işçi kardeşlerimizi ziyarete, bir kere daha gitsek süper olur aslında..

egemavisi dedi ki...

Abi,
Yanyananız o vakit. :)

egemavisi dedi ki...

Prettyinpink,
Siz de sağolun. Ne iyi, gitmişsiniz yanlarına. Ben de geçtiğimiz pazartesi günü Bandırma'ya gittim geldim alelacele. Uğramayı çok isterdim, olmadı. :(

hep dedi ki...

Dün Hürriyet gazetesinin sitesinde bir haber başlığına gözüm ilişti, Başbakan tersanedeki ölümlerle ilgili olarak devreye giriyor diye.Pek memnun bir şekilde haber içeriğine bakıp da , görüşmeye LİMTER-İŞ yetkililerinin çağrılmamış olduğunu görünce kafam karıştı...

Daha önceki yazından beri bir tek yörsan ürünü almış değilim ben de.Umarım ciroları düşer de, keşke zamanında işçimizin istediğini verseydik daha karlı çıkardık derler bu işin sonunda...

Sevgiler ve önemli konularda her zaman gösterdiğin duyarlılığın için teşekkürler...

egemavisi dedi ki...

Hep,
O görüşmeyi ben de garipsedim. Hükümet zaten işçilerin yanında olmadığını en son 1 Mayıs'ta bir kez daha göstermişti. Ama şaşırdın mı dersen; hayır, şaşırmadım. Hatta bunu bekliyordum da.
O dillerine pelesenk ettikleri millet için iyi bir şey yapsalar şaşarım asıl. Keser döner sap döner diyorum.

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

sevgili ege mavisi, yorsan' da zafer canlari bu kez -sasirtici ama- bizim icin caldi =)

mahkeme işci kardeslerimizin ise iadesine karar vermis =)

egemavisi dedi ki...

Sevgili prettyinpink,
Bu güzel haber için çok teşekkür ederim.
Selam olsun direnen emekçilere!

Yorum Gönder