Son Eklenenler

07 Eylül 2008

Dört Dörtlük Mim

Efendim, sevgili Vladimir, önümüzdeki dört gün son dört gününüz olsa ne yapardınız? diye mimlemiş beni. Zaman kısa, ne yapmak istiyorsam hemen yazıp gerçekleştirmeye çalışayım diyerek hemen oturdum bilgisayarın başına. İşte diyorum neler yapacaklarımı. Az aşağıda.

7 Eylül Pazar: Mim akşam üzeri geldiğinden bugün kısa bir organizasyonla geçirilicek. Eş, dost, akraba ile helalleşilecek. Çay, kahve bahane, sohbet edilecek. Bütün gece sürer bu. Yalnız kalınca terasa çıkılıp yıldızlar seyredilecek. Bir daha göremem belki. Aslında sabahtan olsa -gerçi hayli erken gelmiş mim, yeni farkettim- Nâzım'ın Bugün Pazar şiiri eşliğinde çimlere uzanmayı da isterdim. İnsanoğlu ne doyumsuz varlık, değil mi?

8 Eylül Pazartesi: Sokaklara vuracağım kendimi. Yapmak isteyip de yapamadığım şeyleri yapmaya. Mesela ayakkabı giymekten zerre hazzetmem. Ayakkabısız dolaşacağım Kordon'da. Yerler çimen zaten. Akşama da ay ışığı altında şarap içerim. Ohh, mis. Zaten çimenlerde komün ruhu sürüp gitmekte öğrenciler arasında. Sabaha kadar sohbet ederiz. Benim de söyleyeceklerim var tadında bir sohbet olur bu. Sahi ilk günden itibaren uyanık kalmak için ilaç alacağımı söylemedim, değil mi? Söyleyeyim hemen. Bu mimi yazarken ilaç aldım. Dört gün idare eder dedi eczacı.

9 Eylül Salı: Evlilik günüm. Yıldırım nikahı olur mu acaba? Olmazsa da kaçarım sevgilimle. Aslında dünya yok olacaksa bu günün anlamı da olmayacak. Yani başkaları için. Ama bizim için olacak. Nerede kalmıştık. Evlendim efendim. Asansör'de yemek yemeden ölmek istemem. Aşağıdaki manzaraya karşı akşam yemeği.

Yemekten sonra deniz kenarında bir yere gideceğim ama neresi bilmiyorum. O kısma birazdan geleceğim.

10 Eylül Çarşamba: Datça'dayım. Bir ağacın altında. Denizi izliyorum. Yanımda bitanem. Karşımdaki manzara işte şu:

Biraz daha oturduktan sonra gezmeye başlıyoruz. Tam olarak nereye gittiğimizi bilmeden. Aslında gittiğimiz yerin önemi de yok. Bugün Dünya'nın son günü. Garip bir şekilde yorulmuyoruz yürümekten. Bakınız akşamı ettik.

Bu tepede bir ağaç buluyoruz derken. Gün bitmek üzere. Yogunluk belirtileri başladı. Hem eczacının ilacı da etkisini yitiriyor. Sarılıp derin bir uykuya dalarken güneş de batıyor ufuktan. Sadece bizim için değil.

İşte böyle efendim. İlginç bir senaryo olur bunlardan. Yalnız hafiften bir korku var içimde, bu kadar bahsedildikten sonra. Önce bilgilendirme.
Söz konusu deneyin yapılacağı Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi resmi sayfası için buraya, Atlas Deneyi resmi sayfası için buraya, Atlas Deneyi hakkında, geçtiğimiz kasım ayında uçak kazasında kaybettiğimiz bilim insanımız Engin Arık'ın hazırladığı sunum için buraya bakabilirsiniz.

Şimdi sıra gelenksel mimleme töreninde. Sevgili 7.Oda, Abi, Rippin Corpse ve Başak Esin; siz ne yapardınız önümüzdeki dört gün son dört gününüz olsa?

12 yorum:

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

yok ben okurken koptum; kalp atislarim hizlandi filan...
cok gercekci olmus; kalemine saglik.

Vladimir dedi ki...

OOO sahane bir dort gun ve ustelik araya bir mutlu beraberlik de girivermis cok iyi. En son kismina ozellikle bayidlim Datca da o cennet gibi manzaraya. Eline saglik

Benim sayfamda pop uplar engellenmis ondan yorum giremiyormusum megersem.

7.oda dedi ki...

mimlerim birikiyor :)
ama geç de olsa cevaplayacağım hiç merak etme :)
senin 4 günü tuttum çok bu arada :)

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

http://www.prettyinblog.com/2008/09/nefretlik-eyler-mim.html

gerbera_ferezya@hotmail.com dedi ki...

Son 4 gün...
Güzel ama sakin...
Bence adrenalin daha yüksek olmalı:)

Bensel dedi ki...

Gecte olsa sanirim benim son 4 gunum sakin gecerdi. Sizden farkli olarak ben solugu hemen Datca'da alirdim ve 4 gunumude orada gecirirdim :)
Sevgiler,

Eski adadan bildiriler...(tasindiimm!)

Unknown dedi ki...

yok ya son dört gün olmasın..bize hergün hayat olsun..:)

Goddess Artemis dedi ki...

Mimlendiniz! :o)

hep dedi ki...

Sevgli Egemavisi, Datça alışılmayacak ,kök salınmayacak bir yer değil elbette ama..Bakınız dünyanın sonunu getirmediği gibi,deney bir seneliğine durduruldu. Üstelik yüksek lisans, kariyer, gelecek filan sizi bekler...Lütfen artık evinize dönünüz.Hem okurlarınız da sizi affetti :)

egemavisi dedi ki...

Efendim, hepinize ayrı ayrı kocaman teşekkürler. Lafı uzatmadan mimlere geçiyorum. Gelişmeler üstteki yazılarda.

7.oda dedi ki...

nihayet sobeledim ben de :)

Son 4 Günüm

egemavisi dedi ki...

İşte günün sürpriz haberi bu. Teşekkür ederim efendim. Hemen okuyorum.


--- devamı bir önceki yorumdaki bağlantıdan ---

Yorum Gönder