Son Eklenenler

01 Kasım 2008

Mim: Kot İşçilerine Destek Verin


Gazetelerden ya da televizyondan haberleri görmüşsünüzdür. Görmediyseniz de anlatayım biraz. Silikozis diye bir hastalık var efendim.
Bu hastalık yaygın bir meslek hastalığıdır. Döküm, metal eşya sanayi gibi meslek gruplarında sıkça kullanılan kumlama işlemi, çok kısa zaman zarfında ciddi rahatsızlıkları beraberinde getirmekte. Son yıllarda bu yöntemin kot taşlama diye bilinen iş kolunda da kullanılmasından dolayı, işçeilerden bu hastalığa yakalananların sayısında bir artış gözlenmekte. Çoğu sosyal güvencesiz olarak sağlıksız ortamlarda çalışan bu işçiler, hayatlarının geri kalan bölümlerini ne yazık ki ölümü bekleyerek geçirmekteler. Çünkü silikozis hastalığının kesin bir tedavisi yok. Yanlış duymadınız, YOK! Önemli olan korunmak, bu hastalığa yakalanma riskini azaltmaktır.
İşte tam bu noktada, yazıyı yazış amacıma varıyoruz: Olabildiğince çok kişiyi haberdar etmek, kamuoyu yaratmak. Yandaki gördüğünüz, üzerinde kan lekesi olan banner'ı sayfanıza ekleyerek, bu konuda diğer bloggerları mimleyerek, e-posta gruplarına mesaj göndererek, tanıdıklarınıza anlatarak, kısacası türlü yöntemlerle bu dayanışmaya katılabilirsiniz. Duyaralı olmanız yeterli.

Banner kodunu buradan ve buradan indirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz:
Kot Taşlama İşçileri Dayanışma Komitesi
kottaşlaMA
Silikozis hastalığı ile ilgili detaylı bilgi
Basında Silikoz - metinakgun.com

Mimlediklerim--> Pretty in Pink, Abi, Goddess Artemis, 7.Oda.

3 yorum:

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

kodu ekledim, yarın da bir şeyler yazacağım. ben bunu unutmuştum affediniz. =(

egemavisi dedi ki...

Ne demek, affediniz? Ben teşekkür ederim duyarlılığınız için.

7.oda dedi ki...

ben unutmadım, geç de olsa yazacağım :)

Yorum Gönder