Son Eklenenler

22 Ocak 2010

TEKEL Satıldı, Sıra İşçilerde Mi?

TEKEL işçileri 38. gününde direnişlerini sürdürüyorlar. Aralarından 140 işçi açlık grevlerinin 4. günündeler. Türkiye işçi sınıfının büyük direnişlerinde birini yaşıyoruz. Fakat basın ve özellikle yurttaş ilgisiz kalıyor bu konuda. Ayrıca hükümet tarafından yapılan yanlış bilgilendirmeyi de gözardı edemeyiz. Şu sözleri bizzat bu ülkenin Başbakanı söyledi: "Bu ideolojik değil de nedir? Kimin gönlü gelip de işçinin havuza atlamasını, orada soğukta kalmasını ister? Ama kusura bakmasınlar ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını da orada durarak, oturarak kimseye yediremem''[1] Başbakan bu sözleri söylerken aklına gelmeyen durumlar olduğu açık: Gemicikler, ATV-Sabah ihaleleri, tek gecelik vergi indirimleri, belediyeler marifetiyle dişlemeler, vb. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı daha da vahim bir açıklama yaptı: “TEKEL işçisinin aldığı paraya çalışacak yüz binlerce insan var sokakta.”[2] Bu sözlerin sahibinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması, durumun vehametini açıkça ortaya koymaya yetip artıyor.
İşçiler kararlılıkla eylemlerini sürdürürken, genel grev sloganlarına kulaklarını tıkayan sendikalar var bir de.
Demem o ki, işçiler büyük bir ihanete uğruyor. Ben bu düşüncedeyim. Tek çıkar yol; bu direnişe duyarlı olan herkesin bildiklerini ve gördüklerini paylaşması, insaların kafasında bir fikir uyandırmasıdır. Şimdi hareket vaktidir!

TEKEL'in tarihi ve önemi konusunda daha fazla bilgi almak isteyenlere iki yıl önceki yazımda verdiğim bağlantılardan özellikle aşağıdakileri ziyaret etmelerini öneririm.

TEKEL'in değeri kaç dolardır?
TEKEL'in pazar payını kapma hesapları ve ülkemize kaybettirecekleri
Osmanlı'dan Günümüze Türk Tütün Tarihi

2 yorum:

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

O Tekel işçileri sadece kendi gelecekleri için değil, Türkiye'nin aydınlık geleceği için de mücadele ediyorlar.
Bu arada sizi"mim"ledim.Bloğumu ziyaret eder misiniz?
Sevgiler

egemavisi dedi ki...

Mücadelenin dalga dalga yayılması dileğiyle.
Miminizi aldım ve kabul ettim. İzninizle yarın yazacağım.
Sevgiyle

Yorum Gönder