Son Eklenenler

29 Aralık 2007

Tarih Katliamı


Gün geçmiyor ki kötü bir haber almayalım. Bu sefer de tarihi Bizans Sarayı'nın kalıntıları üzerine inşaat haberi var gündemde. Az önce rastladığım haberi okumanızı ısrarla öneririm.
Four Seasons Oteli, Eski Sultanahmet Cezaevi Binası'ndaki 65 odasının yanı sıra, yapıya 50 oda daha eklemek için bir inşaat başlatmış. Hem de UNESCO'nun "Buraya yapı değil, ancak elektrik direkleri dikilebilir" dediği alan üzerine.
Sayın! Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Çalışmanın kurul onaylı olduğunu' belirtmiş. Daha sonra da şöyle demiş: "Oradaki malikler, firmalar bu onay olmadan çalışma yapmaz. Tarihi yarımadada koruma kurullarının zaten bu tip değerlendirmelerine saygılıyız."
İstanbul 1 No'lu Koruma Kurulu üyesi Prof. Zeynep Ahunbay ise, 'Kendisinin katılmadığı toplantıda alınan kararla suç işlendiğini' söylemiş.
Gelelim bu olayın ve demeçlerin hatırlattıklarına. Ülkemizde bu tip olaylar nedense 'kılıfı hazırlanmış' olarak yapılıyor ne yazık ki. Benzer olaylarda da açıkça görülen bir gerçek şu ki, herkes suçu başkasına atma yarışında. Kimse sorumluluk üstlenmiyor ne hikmetse. Seçim zamanı da şöyle hizmet ettik, böyle yenilikler getirdik lafları. Başka bir arzunuz?
Öyle ya. Bu izin, ruhsat, vb. gibi gerekleri, inşaat, kazık, beton, vb. gibi şeyleri, o kalelerin kalıntıları altında yatan ruhlar yapıyor. Bu manevi dünyanın sırlarına da eremedik daha. Böyle uygulamar sürerse de erdirecekler gibi.

Haberin kaynakları: Radikal, Milliyet.
Fotoğraf burada(ydı).

2 yorum:

http.belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın bende Bır SIVASLI olarka çok uzuluyorum suçsuz,masum ınsanalar bu olyda benım yığenım evıne ekmek alıp gelırken sakat kaldı vahsetı yıllar geçsede unutamıyoruz paylaşımına teşekkürler

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

MERHABA KATLIAMI SIVASIN INSANI YAPMADI KENDINI BILMEWZ BÖLUCULER YAPTI SUÇLULARIN IÇINDEN BIRTANE SIVASLI YOK BENIM YIENIM KAHBE KURSUNLA EVINE EKMEK GÖTURUKEN SAKAT KALDI İŞİNDEN YUVASINDAN OLDU ÇOK ÜZGÜNÜZ BU TUR KATLIAMLARA AYNI ULKEDE YAŞIYORUZ BIRBIRIMIZI ÖLDURUYORUZ

Yorum Gönder