Bilgisayarın başına geçme amacım uzunca bir yazı yazmaktı fakat nedense birden alıntı yapmaya karar verdim. Bu seferlik böyle idare edelim artık. Keyifli okumalar.
"Eğer yapabilirsen nehre doğru gitmeye çalış, onu izle, bir şekilde ülkenin içlerine uzanan eski demiryolu hatlarına rastlarsan onları takip et. Bugünlerde hemen hemen her şey hava yoluna bağlı olduğu için yolların çoğu terk edildi. Ama raylar hala duruyorlar, paslanıyorlar. Başıboş gezenlerin bütün ülkede kampları olduğunu duydum. Orada burada; onlara yürüyen kamp diyorlar. Eğer yeterince uzağa yürür ve gözlerini açık tutarsan, burasıyla Los Angeles arasındaki yollarda birçok Harvard mezunu olduğunu söylüyorlar. Çoğu aranıyor ve şehirlerde peşlerine düşmüşler. Sanırım yaşamanın bir yolunu buluyorlar. Pek fazla değiller ve bence hükümet hiçbir zaman izlerini sürecek kadar büyük bir tehlike olarak görmüyor onları. Bir süre onlarla birlikte saklanıp, sonra benimle St. Louis'de temasa geç. Yarın sabah beş otobüsüyle, oradaki eski bir basımcıyı görmeye gidiyorum ve sonunda artık kendimi ortaya çıkaracağım. Para iyi bir iş için kullanılacak. Teşekkürler ve Tanrı seni kutsasın. Birkaç dakika uyumak ister misin?"*
Kitap hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
*Bradbury, Ray, Fahrenheit 451, İthaki Yayınları, 1. Baskı, İstanbul, 1999, sayfa: 204-205
Fotoğraf burada(ydı).
*Bradbury, Ray, Fahrenheit 451, İthaki Yayınları, 1. Baskı, İstanbul, 1999, sayfa: 204-205
Fotoğraf burada(ydı).
4 yorum:
Korkutucu ama nerdeyse o alintida soz edildigi gibi o denli az kaldi ki illizyonda yasamayi red edenler. Beyninin medya ve egitim sistemiyle yikanmasini red edip elestirel aklin gozuyle okuyanlar o kadar azaldi ki...
Ne yazık ki durum böyle. Fakat umdumuzu kaybetmemeiz gerek. "...bir gün bir yayıncı bizi tek tek yanına çağıracak ve kitaplar tekrar basılmaya başlanacak..."
Kitabını seneler önce alıp "okunacak kitaplar yığını"nın üzerine bırakmıştım. Yığın hayli kabardı. Filmini yıllar önce görüp etkilenmiştim. Kitabı okumadığım için edebiyat yönü hep eksik kaldı benim için.
Okumanın zamanı gelmiş artık.
Sayende hatırladım, teşekkür ederim.
Yararlı olabildiysem ne mutlu bana. Keyifli okumalar.
Yorum Gönder