Son Eklenenler

24 Ocak 2008

Uğurlar Olsun...


Nereden söze başlayacağımı bilemiyorum dostlar. 15 yıl önceydi. Karla kaplı bir sokakta muazzam bir kalabalık. Herkes bir yerlere koşturuyordu. Beyaz ekrandan yansıyanlar bunlar. O zaman da insanların elindeki çalı süpürgelerine hayret etmiştim. Çalı süpürgesi gördüğümde hep o kare gelir gözümün önüne.
Sonra birden sahne 19 Ocak 2007'ye geldi. Yine bir gazeteci. Yine kirli bir oyun. Derin Devlet'in kendini savunma içgüdüsü mü diyelim yoksa?
Sabahattin Ali'den başlamak üzere, krolonojik sıra olmadan sayalım isterseniz:
Doğan Öz, Abdi İpekçi, Akın Özdemir, Necdet Bulut, Ümit Doğanay, Cavit Orhan Tütengil, Cevat Yurdakul, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Bedrettin Cömert, Kemal Türkler, Turan Dursun, Onat Kutlar, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink.
Atladıklarım varsa kusura bakmayın. Yorumlarınızla hatırlatırsınız.
Şimdi elimde yaşı benimle bir olan kitap: Uğur Mumcu - Tüfek İcad Oldu...

Bu kitabı bugün ülke yönetiminde olan herkese okutmak isterim. Gerçi Nutuk da okunacaklar listesinde ilk sırada ya. Önemli olan okuduğunu anlamak. Duygularımı aktarayım hemen.
Uğur Ağabey,
Gittin bir bilinmeze aniden. Kalleşçe bir tuzakla. Oysa seninle gazetecilik konusunda çalışmak istiyordum. Hatta belki de hukuk okurdum üniversitede. Olmadı.
Şimdi olanları olanca titizliğinle izliyorsun değil mi Uğur Ağabey? Halkım da saçma sapan televizyon programlarını izliyor, umarsızca. Gözyaşlarımı da görüyor musun Uğur Ağabey? Gözyaşlarım kırmızı akıyor Uğur Ağabey. Yüreğimin kanı gözlerimden akıyor. Tutamıyorum işte, kızma bana n'olur. Seni koruyamadık. Kızma bize n'olur. Hep gülümse o gülen gözlerinle. Hep yaptığın gibi gül hayata. Unutma bizi Uğur Ağabey. Birileri seni unutmuş olsa bile...



Güncelleme: Aşağıdaki yorumlarda Sevgili Hep'in verdiği adres ya benden kaynaklı ya da siteden kaynaklı bir sebepten dolayı açılmıyor. Siteye bu linkten erişebilirsiniz.

6 yorum:

hep dedi ki...

Sevgili Egemavisi,Hrant Dink'i anma töreninde Hrant'ın 1909'dan beri suikaste kurban giden 62. gazeteci olduğu vurgulanıyordu.İsimleri kamuoyunda çokça duyulan Çetin Emeç,Musa Anter,Metin Göktepe'yi de senin bu kayıp listesine ekleyelim.Burada sıralanması mümkün olamayan diğer gazetecilerin isimleri şurada var,belki sen link olarak yazının altına eklersen tıklanabilir.

http://hrantdink.uzerine.com/index.jsp?objid=602

Yenilerinin yetişmesi bunca zorken,mevcut üç beş aydının katline seyirci kalmak çok acı gerçekten.
Kalemine,yüreğine sağlık..
Ve uğurlar olsun..Uğur'lar olsun..Ama Uğur'ların sonu böyle olmasın..
Sevgiler.

egemavisi dedi ki...

Sevgili Hep,
Güncelleme ekledim. Değerli hatırlatman için ben teşekkür ederim.
Haklısın. Yetişmesi zor olan değerli kimselerin katline ne yazık ki, bu konuyu araştırmakla görevli olanlar bile seyirci.
Değerli kimselerin değil, böyle kalleşçe bir son düşman başına bile gelmesin.

ABİ dedi ki...

Doğruların peşinde olanlar ve doğruları söyleyenleri hep susturdular..
Öyle ya da böyle..
Evet.. Öyle ya da böyle..

gülçin dedi ki...

sevgili egemavisi,
bu yazını okuyunca rahmetli babamla o pazar günü televizyonda nasıl ağlayarak izlediğimizi hatırladım uğur mumcu'nun öldürülüş haberini..

bak bu adreste de can dündar güzel birşeyler hazırlamış bu anlamlı gün için, paylaşmak istedim:

http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=5986

sevgiler

egemavisi dedi ki...

Sevgili Gülçin,
Bu satırları okuyanlar arasında o gün ağlamayan yoktur sanırım.
Can Dündar'ın yazıları için ayrıca teşekkürler.
Sevgiyle...

anıl dedi ki...

bu cinayetlerin faili meçhul kalmaları kadar üzücü olan bir diğer konuda yeni jenerasyondan böyle gazeticilerin çıkmıyor olmasıdır. 12 eylül darbesinin türkiye'ye en büyük zararlarından biri bu oldu galiba.
tarih kitaplarında lidyalıları falan okumak zorundan bırakılan bir nesilin tarihini bilmemesi, okumaması ve de en hazini merak etmemesi çok şaşırtıcı olmasa gerek..

Yorum Gönder