Son Eklenenler

23 Mart 2008

Açlıkla Savaşa Katkınız Olsun

Biliyorsunuz ya da bir yerlerden duyuyorsunuzdur, değilse de şimdi söylüyorum: Dünyamızda açlık ne yazık ki hala büyük bir problem. Hatta zaman zaman e-postanıza şöyle iletiler geliyor olabilir: Eğer dünya nüfüsunu 100 kişi kabul edersek bunlardan x tanesi şu kıtadan, y tanesinin şu kadar geliri, z tanesinin yiyecek bir elmsı olacktı, vb. vb. vb. tarzında.
Bu konuda, yani olumsuzlukları önlemek için şu aslında ucunda insanların olduğu kablolar demetinden oluşan sanal alemde gezerken ne yapılabileceğini merak ediyorsanız, bu olasılıklardan sadece biri, sevgili Gülş'ün önerdiği/dikkat çektiği şu site: The Hunger Site.
Buradan hemen bir spontane çeviri yapayım:
Açlık: Gerçekleri Biliyor Musunuz?
Dünyada bir milyar insanın açlık ve gıda yetmezliği çektiği tahmin ediliyor. Bu, kabaca her yıl bu sebeplerden ötürü ölenlerin 100 katı.
Her gün yaklaşık 24 bin insan açlık ve açlığa bağlı nedenlerden ötürü ölmekte. On yıl önce bu sayı 35 bindi. Yirmi yıl önce ise 41 bin. Ölenlerin dörtte üçü, beş yaşın altındaki çocuklar.

Bu soruna karşı kısmi bir çözüm mevcut. İnternete her girdiğinizde bu siteye gidip "Click Here to Give" düğmesine tıklamak. Ayrıca eğer bir site/blog sahibiyseniz bu siteye bağlantı verebilirsiniz.

Bu konuyu bildirme görevimizi hallettikten sonra gelelim ikinci göreve. Gelenekselleştiği üzere ben de birilerini bu konuda yazmaya teşvik etmeli/kısmen mecbur bırakmalıyım: Sevgili komşularım Vladimir, Abi, Gülçin Hanım, 7.Oda, Bildirgeç, Hep, Cien Anos De Soledad; çağrıma kulak vermenizi rica ederim.

4 yorum:

7.oda dedi ki...

teşekkürler bu güzel mim için..
Açlıkla Savaş

ABİ dedi ki...

yazacağımdır..

hep dedi ki...

Umarım minicik de olsa bir katkım olmuştur.
Sevgiler

Yemek, Ogun, Beslenme? dedi ki...

Egemavisi,

İlk defa "mim"lenmis biri olarak pek mutlu oldum, tesekkur ederim bu guzel mim icin (7.oda'ya katılıyorum)
Konunun onemi buyuk gercekten, bu sebeple blogumda en kisa surede yer alacaktir efendim...
(bendeniz su siralar yolculuk olaylari ile bir hayli mesgul olsam da...)

Yorum Gönder