Son Eklenenler

05 Mart 2008

Unutmadan

Efendim, öncelikle okumayanlar için, pek değerli Goddess Artemis'in Mustafa Kemal'in gözlerine bakabiliyor musunuz? başlıklı yazımdaki yorumunda hatırlattığı bir başka yazıyı okumanızı öneririm: natural born high'dan: allahın ayeti humeyni'ye geeeeeeel. Hatta oradaki videoyu da aşağıya ekliyorum bir tarafa kaybolmasın diye.



Bugün bana ilginç gelen bir haberi de buradan sizlere duyurmak istiyorum. Yakında nur topu gibi bir nükleer santralimiz olacak sanırım. İhalesi bile bu kadar hızlı yapılacağına göre! Hayır, o kadar karşı çıkılmasına rağmen dediğim dedik bir tavır var, bu su götürmez bir gerçek önümüzde. Fakat haberi Reuters'den almamız bile başlı başına bir gariplik.
Ne desem, neresinden tutsam da konuşsam bilemedim.
Teknolojisi dışarıdan gelecek olan bu nükleer reaktöre ne bu talep anlayamadım inanın.
Sen üniversitelerin kadrolarını kes, araştırma görevlilerini bursla çalıştırmaya çabala, sonra vay efendim ekonomimiz büyüyor, dış ticaret arttı diye nara at.
Bana ne elin parasından, pulundan, ticaretinden. Yabancı yatırımcı bugün var yarın yok.
Elde imkan varken neden dışa bağımlı hale gelelim. Gencecik insanlar, ki galiba aralarında ben de varım, fakülte bitirip işsiz geziyor ortada. Neden bu insanlara fon ayrılmıyor yeteri kadar, ki araştırma yapıp teknolojiyi geliştirsinler? Geçelim...

Bir başka haber de bugünkü Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetindeydi. Buyrun, bir ekran görüntüsü aşağıda.


Pes doğrusu. Bu kadarına da pes. Şimdi bu okulları siyasi olarak kullanmak değil midir? Hani o üniversitelere sadece işlerinizi yapın diyenler buna ne der acaba? O okulların müdürleri kendilerinde bu kadar güveni nasıl görüyorlar da böyle bir uygulamaya girişebiliyorlar? Bu sorular bir süre daha yanıtsız kalacak sanırım.
Bu haberin sadece bu kadarını okuyabildim. Eve internet bağlatalı gazeteyi çok nadir alıyorum artık. Ama istediğim bir habere ulaşamamak da çok canımı sıktı. Sadece bir sitede bu haberi görebildim.

3 yorum:

gülş dedi ki...

bu balık zaten en başından kokmamış mıydı zaten, imam ve hatip yetiştireceği söylenen bu okullarda, kadın imam veya hatip olmasının imkansız olduğu bilindiği halde kız öğrencilerin de olması zaten başlı başına bir saçmalık değil mi? her türlü ikiyüzlülüğün özgürlük ve demokrasi kavramları altına sokulabilmesine de gerçekten deliriyorum, bu da aynen o meselelerden birisi.

iran meselesinde de, muhtemelen görmüşsünüzdür filmi ama, eğer görmediyseniz de "persepolis"i en kısa zamanda izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

sevgiler..

egemavisi dedi ki...

Kokmasın diye memlekette tuz bırakmadır. Bu imam-hatip meselesi canımı fena halde sıkıyor. Zamanında buralardan çıkanlar şimdi milli eğitim müdürü falan oluyorlar. :(

Filmi henüz görmedim. Ama sipariş ettim bi arkadaşıma. En kısa sürede izleyeceğim.

hep dedi ki...

Memlekette kişi başına düşen imam sayısı hakkında ciddi bir istatistik yapılsa,aile imamlığı müessesesi kurulacak kadar imam sayısı çıkar herhalde.Ama hedef herkesi imam yapmak olunca tam hız devam tabii.Dediğin gibi bunları hakimliğe,polisliğe,kaymakamlığa ve bilumum müdürlüklere getirmek için aday sayısı artırılmalı.Adamlar uzun vadeli bir program dahilinde amaçlarına ulaştılar,peki biz ne yaptık bu arada?Birer çocuk sahibiyiz çoğumuz.O bir tanecik çocuğa da bıraktığımız geleceğe bak!
Ama bıçağın kemiğe dayandığı noktada elbet doğal bir direniş çıkacaktır ortaya.Karamsarlığa gerek yok.

Yorum Gönder