Son Eklenenler

26 Nisan 2008

Sigara


Dün sabah durakta otobüs beklerken, ben yaşlarda bir bey geldi yanımda durdu. Hani rüzgar çok şiddetliydi ve durağın içine girmek iyi bir çözümdü buna karşı. Aramızda yarım metre mesafe var yok. Tamam iyi, hoş buraya kadar. Derken cebinden bir sigara çıkarıp yaktı. Gayet rahat. Belki de tek rahatsız olan bendim. Bilmiyorum. Neyse bir iki nefes çekti, sonra artık nasıl baktıysam-çok kötü baktım galiba, üzüldüm düşününce- sigarayı attı yere.
Sigarayı söndürdüğüne mi sevineyim, yoksa yere attığı için mi üzüleyim bilemedim. Neyse efendim aldı beni bir düşünce: Acaba sigara değil de ben otobüs/dolmuş beklerken durakta açsam bir bira içmeye başlasam insanlar de düşünür, nasıl tepki verir acaba?
İçkiden de sigaradan da hoşlanan ve hoşlanmayan insanların varlığı muhakkak iken niçin sigara kanıksanmış, kimse tepki vermiyor buna anlamış değilim. İnsanlar rahatlıkla dumanı başkalarının üzerine gidecek şekilde sigara içebiliyor. Bu konuda 'acaba birilerini rahatsız ediyor muyum' diye düşündüklerini de sanmıyorum çoğunun.
Durakta içki içme meselesinde ben aşırı bir tepki göreceğime, hakarete uğrayacağıma düşünüyorum. Akıl veren, yaptığın ayıp diyen, terbiyesiz adam diyen çıkacaktır zannımca.
Ya sizce?
Şu animasyonu da yeri gelmişken izlemenizi öneririm.

Fotoğraf buradan.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

sigara yerine alternatif olarak kullanılan ve kullanıcının kendisinden başka hiçkimseye zarar vermeyen "snus" isimli ürünün kullanılması, zararın boyutlarını sınırlayacktır diye düşünüyorum.
bira konusunda diyebileceğim tek şey şu: bira çok yoruyor be adamım!

not: snus hakkında bilgi - http://en.wikipedia.org/wiki/Snus

Yemek, Ogun, Beslenme? dedi ki...

Okurken ayni ben dedim :)

7.oda dedi ki...

üstelik de bira içsen bile durakta, bu başka hiç kimseyi rahatsız etmeyecek bir durumdur.. duman falan olmadığından..
gerçekten hiç düşünmemiştim..
neden sigarayı böylesine özümsedik ki biz ??

Nurum dedi ki...

içmiyorum hiç içmedim ölene kadarda içmeyeceğimi biliyorum...zaten anlamış değilim içenleride,acı bikere dumanı çok kötü üzerinize siniyor,ığğ iğrenç de kokuyorsunuz sonra,yanınıza yaklamşmak bin dert,dişlerinizi sarartıyor,yani bu kadar kötü bir aradayken ne bu eziyet...hem kendinize hem de etrafınızdakilere...

Egecim son derece katılıyorum her kelimene,bu dediğini yapsan da başına geliceler zaten çok açık,ama onun başına gelmiyor,ses çıkartmıyoruz çıkartamıyoruz...

benim masam da mecburen müşterilerime izin vermek zorunda kalıyorum,ama akşam eve gittiğimde üzerimdeki o koku inanılmaz :( içmiyorum ama , peki bu ne eziyet...

çokmu dertliymişim ben bu konuda yahu... :):)

egemavisi dedi ki...

Merovingian,
Bu snus denilen hede maraş otuna benziyor sanki. Bira yoruyor, haklısın.

Bilgirgeç,
Benden bir tane daha olması çok sevindirici. .)

7.Oda,
Özümsetildik diyelim biz ona. Gençlere adam gibi bir eğiti,m veriliyor olsa bunlar olmazdı bence. Çok yaşlı ve bilmiş konuştum, değil mi? .)

Nurum,
Derdinizi dökmenize yardımcı oldumsa ne mutlu. Elle tutulur bir yararı yok ki bu meretin! Ne yana çeksen elinde kalıyor.
Bir de neden izin vermek zorunda olduğunuzu anlamadım. Çalıştığınız şirket kapalı alanlarda sigara içilmeyeceğini müşterilerine söyleyemiyor mu?

özgün dedi ki...

bence de bira içmek kimseye dokunmamalı. biri laf etmeye kalkarsa da lafı ağzına itinayla tıkanmalıdır "sana noluyo kardeşim" diye. sigara başka, dumanı mumanı siniyo ıyk iğrenç! (arada sırada sigara içen biri olarak söylüyorum; sigara içmek, dumanına maruz kalmaktan daha az rahatsızlık verici.)

Vladimir dedi ki...

Aslında herkes istediğini yapsın ama kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin. Bira içenin iyice sarhoş olup taşkınlık yapması, etrafa kusması dışında rahatsız etme ihtimali aklıma gelmiyor. Ancak sigara içen kimsenin dumanının da üstüme savrulmasını istemiyorum, saçlarım, üstüm başım sigara koksun istemiyorum. Kapalı alanlarda içiliyorsa havalandırma sistemi olsun açıta içiyorsa da başkasına başkasına üfürmesin.

Ne hassasmışım be... :)

egemavisi dedi ki...

cien anos de soledad,
Evet, iğrenç. Dumanı berbat bir şey. Siz yine de içmeyin daha az rahatsızlık verici olsa da.

Vladimir,
Hoşgeldiniz. Bence bu hassaslık değil de olması gereken.

Yorum Gönder