Son Eklenenler

29 Eylül 2008

Mim: Nefretlik Şeyler

Neredeyse üç hafta önce sevgili pretty in pink hanım mimlemiş beni. Tabi ben arayı iyice açınca uzadıkça uzadı yanıt verme süresi. Hemen başlıyorum efendim. Konumuz nefretlik şeyler:


  • Ayakkabı giymek: Beni günlük hayatta oldum olası sıkan bir eylemdir ayakkabı giymek. Sıkıyor beni, elimde değil. Daha önce de bahsetmiştim. Bkz: Dört Dörtlük Mim: 8 Eylül Pazartesi.
  • Birinin hakkımı yemesi: Çokça bir sırada beklerken olur bu olay. Efendi efendi sıra beklerken aklı evvelin biri gelir, öne geçmeye çalışır. Kısa devre yapar beynim. Dayanamam, anında patlarım. Sinirden titremeye başlarım ki, o anda on kaplan gücünde olurum. :) Bir de üç kuruşluk malı beş kuruşa satmaya çalışanlar vardır ki onlara da haddini bildiririm.
  • Otobüste/dolmuşta yer isteyen kişiler: Tamam, yaşlılara, bayanlara saygılıyım; elimden geldiğince yardımcı olmaya da çalışıyorum, gelgelelim öyle insanın tepesinde dikilipte laf sokmaya çalışan tiplere gıcığım. Belki ayakta duramıyorum ben, belimden rahatsızım, doktordan geliyorum. Nereden biliyorsunuz? Size mi kaldı benim saygımı ölçmek?
  • Otobüste/dolmuşta babasının malı gibi yayılan tipler: Bunlar da ayrı bir tiptir. İki kişilik koltuğa yayılırlar, omuzları üzerinize abanır. Ki ten temasından hiç hoşlanmaam. Bu sınıfa başka bir örnek de çocuğunu kucağına almayanlardır. Sanki takside seyahat ediyorlar. Bu çocuklu lüks düşkünleri sebebiyle bir önceki grupça taarruz ateşine tutuluyorum.
  • Yere tükürmek/çöp atmak: Hayatım boyunca anlayamadım, bir insan neden çevreyi kirletir. İki adım ötede çöp varken neden elindeki atıverir yere.
  • Devlet dairesinde keyif çatan memur tipi: İki dakikalık iş için önünde yarım saat beklediğim için biliyorum. Sanki kendisi kral biz de köleyiz. Yap işini, mesain bitince ne halt yersen ye. Bir de emir kipiyle konuşmazlar mı, boğuveresim gelir. En son İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir polise dedim; "saygı istiyorsanız saygılı olmayı da bileceksiniz" diye.
Aklıma gelenler bunlar. Daha sonra hatırlarsam; başka bir dalga yaratsın diye başka bir biçimde yazarım. Bu mim kimlere gitti takip edemediğimden, üzerine almak isteyene bırakıyorum. Hadi bakalım.

3 yorum:

gülş dedi ki...

bu işini yapmayan memur tipi beni de delirtiyor. hatta daha geçen gün okulda çıldırttılar yine beni anlatmazsam ölürüm. otomasyona ales başvuru formu almaya gittik, koridorda bilmem kaçıncı kapı dediler. tam giricez içeri, kapıda bi adam, durun ben sorayım dedi, içerdeki kadına "ales formu almaya gelmişler, alayım mı içeri?" dedi. içerdeki insan müsveddesinin sesi geldi : "alma ya onlarla uğraşmaya değmez." nasıl çıldırdığımı anlatmaya gerek yok heralde. en son kendimi koridorda ciyak ciyak "sen kimsin de bizimle uğraşıcaksın bakalım ben seninle bi uğraşayım da gör" diye bağırırken hatırlıyorum :S

๑ ★ prettyinpink ★ ๑ dedi ki...

ellerinize sağlık efenim =)

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

1- Yolda ağzını aça aça cakkıdı cakkıdı sakız çiğneyip, patlatanlar.
2- Sinemada, restoranda, sinemada, toplu taşıma araçlarında bağıra bağıra konuşup gülenler.
3- Ortalığı yakıp yıkan çocuklarına birşey demeyip. Bizim oğlan/kız da ne şirin dimiii diyen sorumsuz anne-babalar.

Ufff daha uzar bu liste...

Yorum Gönder