Son Eklenenler

12 Aralık 2007

Eski Tip Radyatörünüzün Marifetleri

Küresel ısınma gibi büyük bir sorunumuzun olduğu yaşlı Dünya'mızda, bu sorunla başa çıkabilmek için Kyoto Protokolü gibi büyük uluslararası kampanyalar/organizasyonlar düzenlendiği gibi, her geçen gün ufak, basit, kullanışlı ve yaratıcı çözümler de üretiliyor. Bunun son örneği olarak bir yazıda karşılaştığım çözüm yolundan bahsetmek istiyorum. Yazının izini sürerken vardığım son nokta ise burası.


Çözüm, eski tip döküm radyatörlerin üstüne tam oturan bir seramik tabaktan ibaret. Bu sayede zaten ısısını dış ortama veren radyotörden bir kısım ısının da seramik tabağa aktararak kahvemizi, soğumuş olan kekimizi ısıtmaya/sıcak tutmaya yardımcı oluyor. Üzerinde kestane de pişirelebilir mi acaba? Denemek gerek.
Bir de yorumlardan da anlaşabileceği üzere, radyatörün üstünü kapatmanın hava sirkülasyonuna etkisi olacağı da açık. Deneylerle yakıt tüketimi ve oda ısıtmasına olan etkileri belirlenmeli.
Tasarım Byung-seok You'nun.

Kaynaklar:
http://www.coolgreengadgets.com/2007/12/11/the-natural-wave-ceramic-plate/
http://www.yankodesign.com/index.php/2007/11/12/radiators-have-other-uses-too/

Fotoğraf:
http://www.yankodesign.com/images/design_news/2007/11/12/radiator_heater.jpg

2 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Öncelikle blogun ismine bayıldım söylemeliyim, sonra da fikre. Nereden alınır acep?

egemavisi dedi ki...

@aslı cin,
Teşekkür ederim efendim.
'Nereden alınır?' konusuna gelince; kaynak olarak verdiğim bağlantıda herhangi bir üretici ya da satıcı bağlantısı verilmiyor. Yorumlarda da bunu soruyorlar zaten. Sanırım sadece tasarım/prototip aşamasında kalmış bir proje.
Görüşmek dileğiyle.

Yorum Gönder