Son Eklenenler

01 Ocak 2008

Yeni Yıl Yazısı

Tam bir yıl önce ayılmaya çalışıyordum. Şimdi önümü görmeye çalışıyorum. Çok garip şeyler oluyor bu aralar. Sabah uyandığımda göz kapağım şişmişti. Acı, ağrı yok fakat görüntü iç açıcı değil. Sabah doktora gideceğim. Bakalım o ne diyecek. Dün geceden aklımda kalanlara geçelim.
Sac pidesi yedik akşam. Çok lezzetliydi. Akabinde televizyon, aynı anda sohbet, çay, kahve. Eğlenceli bir başlangıç oldu. Misafirlikte oldu bunlar.
Eve gelince herkesler çağırdı beni saat on gibi. Efendim ilk önce karşı komşuda bir kadeh rakı bir porsiyon çipura afiyetle yenildi. Tam 'artık ben gideyim, çok uykum var' derken diğer komşumuza da mutlu yıllar demek için selam verildi. Hemen ardından kendimi elimde rakı önümde meze şeklinde otururken buldum. Yaş üzüm rakısının da içimi rahatmış. Bunu tecrübe ederken geleneksel tombala faslı başladı. Ama biraz farklı olarak ortaya para da koyduk. Yani herkes ortaya para koyunca ben de ceplerimi gösterim borçlandım. Yendik yenildik derken ev sahibesinin parası kalmadı. Kazandıklarımı ona yardım fonuna bağışladım.
Sonra ülkeyi kurtardık o kafayla. Hani çakırdık. Sarhoş denemez ya.
Saat üçe doğru izin isteyip ayrıldık efendim evimize doğru.
Sabah, yani kalktığımda öğlen olmuştu ya, hava yağmurlu olduğundan saatin farkına varamamışım yatakta, tek gözle uyandım. Çok garip bir duygu ya. Hatta sokakta komşu çocuklarıyla oynayıp eğendik valla. Tek gözle korsan oldum ben. :)
Yeni yılın ilk yazısı böyle olsun. Herkese mutlu yıllar.
Görüşmek üzere. Hoşçakalın...
...Şimdilik.

10 yorum:

gülçin dedi ki...

hay allah, gözün bir yerden mikrop almış olmalı. doktor damla verecektir muhtemelen (bkz. lokman hekim gülçin bacı).

güzel geçmiş yılbaşın, yılın kalanı da keyifli geçsin dilerim.

sevgiler

7.oda dedi ki...

iyi senelere..
:)

egemavisi dedi ki...

Sevgili Gülçin Hanım,
Hassasiyetinize teşekkür ederim. Doktora gidemedim ya gözümde iyileşme var. Artık sadece görüntüde biraz sorun var gibi. Ağrı sızı yok.
Dilerim siz de keyifli bir yıl geçirirsiniz. Görüşmek üzere.
En iyi dileklerimle...

egemavisi dedi ki...

Sevgili Yedinci Oda,
Size isminizle hitap etmeyi düşündüm ama sizin onayınızı almak daha doğru geldi.
Tekrardan mutlu yıllar efendim. Görüşmek üzere.
En iyi dileklerimle...

Vladimir dedi ki...

Ne güzel bir yılbaşı olmuş, pek eğlenceli.. En güzeli evde geçenler zaten. Mutlu bir yıl dilerim. Sevgiler.

ABİ dedi ki...

Dün iki kez denedim birşeyler yazmayı ama sorun vardı.. bakalım bugün ne olacak?
Güzel geçmiş yine de, demiştim..
Yaşüzüm ve çipuranın yanında şiş bir gözün lafı olmaz..
iyi seneler.. Mutlu yıllar..
sevgiyle..

egemavisi dedi ki...

Sevgili Vladimir,
Bilmukabele. En güzeli evde geçenler oluyor. Hele bir de benim gibi sigaradan nefret eden biri için dışarıda bir yerlere oturmak işkence.
Size de mutlu yıllar efendim.
Mutlu yıllar. Görüşmek üzere.
En iyi dileklerimle...

egemavisi dedi ki...

Sevgili Abi,
Yaş üzüm ve çipura harikaydı. Şiş gözden sıkıntım ise şöyle. Akşam yatarken bir şey yok. Sabah kalktığında da şiş bir göz. Hani kavga falan etsem 'tamam, sebebi bu' diyeceğim ya, o da değil. :)
Mutlu yıllar Abi. Görüşmek üzere.
En iyi dileklerimle...

hep dedi ki...

Merhaba,
ben de size bir uğrayayım dedim,iyi ki de uğramışım,rakı meze gayet güzel bir sofra ile karşılaştım sevgili egemavisi,ben rakı severim.Yalnız girişte hangi kapıdan gireyim bilemedim,niye kollara ayırıyosunuz şu blogları anlamıyorum ki,çok yönlülüğünüze saygı duyuyorum ama benim gibi kararsızları daha profil kapısında niye bir seçim yapmak zorunluluğu ile bunalıma sokuyosunuz :))
Göze gelince iki seçenek var ya "göze gelmişsiniz" yahut alerjik :)Nazar için kurşun döktürtmeli,alerji için yatak odasının,(yatağın altının filan da) tozunu almalı yahut aldırtmalı:))
İlk mesaj için fazla samimi bir yorum oldu bu ya,çam devirdiysem bi zahmet kaldırıverin de ayağınıza takılmasın.
İyi seneler diliyorum.

egemavisi dedi ki...

Sevgili Hep,
Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Önce kapı/kapılar meselesini açıklığa kavuşturalım. Bahsettiğiniz bu blog ve 'Sahne Tozu' isimli blog olmalı. Şöyle açıklayayım, burası kişisel blogum, 'Sahne Tozu' ise arkadaşlarımla gerçekleştirmek istediğim bir proje. Ama zaman konusunda kesinlik yok.
Gözüme gelince, artık göze mi geldim alerjik bir durum mu her ne ise geçti. Müjdeler olsun.
Samimiyetinize saygı duyuyorum, seviniyorum. Hep böyle samimi olmanız dileğiyle. Çamlar için de 'o nasıl söz, estağfurullah' diyorum.
Mutlu yıllar. Görüşmek üzere.
En iyi dileklerimle...

Yorum Gönder