Son Eklenenler

15 Mayıs 2008

Ajans

Kısa kısa aklıma takılanları yazayım istedim bu yazıda. Başlıyoruz.

İlk bahsedeceğim konu sevgili Gülş'e söz verdiğim üzere, bir süre gündemin ana konusu olup şu sıralar unutulmuş gibi görünen kapatma davası. Fırtınalar kopan konuda bir durulma var sanki. Hani partiyi savunma işi nasıl yapılır bilmem. Fakat son hafta içinde iki yerde karşıma çıkan televizyon programlarında Aldüllatif Şener konuktu. Efendim, ilgimi çekti, dinledim. Dikkatimi çeken bir şey dedi Şener. AKP, anket yaptırmış. Sorulardan biri de, eğer parti kapatılacak olursa yeni açılacak partinin lideri kim olmalı, anlamında bir soruymuş. Ankete katılanların %68'i mevcut kabineden ve meclis grubundan hiçkimse diye yanıtlamış. Buraya kadar tamam. Ardından Aldüllatif Şener, Türkiye'deki iktidar boşluğuna talibim, diyor. Hükümetin ekonomi politikalarını muhalefetten daha sert eleştiriyor. Ne kadar samimi bilemiyorum fakat benim aklıma bir şüphe düştü bir kere. Neden mi? Çünkü kendisi aynı zamanda AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi. Buyrun liste şu adreste: http://www.akparti.org.tr/mkyk.asp/

İkinci konu, şurada izlediğim haber. Artık nereye gidiyoruz anlayamıyorum. Polis devleti olma yolunda durmuyor yetkililer, yola devam ediyor! Hatta işi abartıp yüksek yargı mensuplarından birini de izlemeye almışlar. Alışık olduğumuz üzere yetkiler her iki haberi de yalanlıyorlar.

Bir diğer haber de Mersin'den. Haber şurada. İddialar doğruysa vahim bir durum. Baskı rejimi her yerde. Özgürlük çığırtkanlığı yapanlar çıksın ortaya.

Son olarak da KPSS tarihi yaklaştığı için fazla nete giremeyeceğimi söyleyip yazımı tamamlayayım. Sonra merakta bırakmış olmayayım kimseyi. :)

2 yorum:

gülş dedi ki...

bırakınız yorum yapmayı tüm bu olanları ard arda dizmeniz bile olayın vahametini ortaya koymaya yetmiş. özgürlüğü sadece işine gelenlere veren, hani o reklamın da dediği gibi, herkesin eşit ama bazılarının daha da eşit olduğu bu mantaliteyle nereye kadar gideceğiz bakalım.
kpss sınavında da çok çok başarılar diliyorum.
sevgiler!

Yemek, Ogun, Beslenme? dedi ki...

Egemavisi,

Konu hakkinda artik hic umudum kalmadigindan dolayi bir yorum yapamiyorum.
Ancak KPSS'de basari ve bol sans dilemek isterim! Bende bir kere girmistim ve tum gun suren yorucu bir sinav oldugunu hatirliyorum. Umarim istedigin ve bekledigin gibi gecer!

Yorum Gönder